loading...
مجله تفریحی تهرانشهر
پارسا بازدید : 16 شنبه 28 دی 1392 نظرات (0)

در سالهای نخست دهه ۱۹۹۰، شرکت پژو فرانسه برای جایگزینی خودروی محبوب خود ۲۰۵ خودروی کوچک و نیرومندی را به نام پژو ۲۰۶ به بازار معرفی کرد تا بتواند بازار فروش مدلهای ارزان تر را به دست آورد و بعد از آن تولید ۲۰۷ نیز در سال ۲۰۰۶ آغاز شد.

شرکت ایران خودرو در ابتدا تولید خودروی ۲۰۵ را آغاز کرد، ولی با محبوبیت خودروی ۲۰۶ تولید آن را متوقف و در سه ماهه دوم سال ۱۳۸۰، محصول ۲۰۶ را جایگزین کرد.
با تغییرات مختلف در تجهیزات این اتومبیل در زمستان سال ۱۳۸۴ پژو ۲۰۶ صندوقدار از نیز وارد بازار شد که به عنوان یک خودرو نقش خوبی را برای خانواده های پر جمعیت ایفا کرد. در حال حاضر ۲۹ تیپ از مدل ۲۰۶ هاچ بک و صندوقدار در شرکت ایران خودرو تولید می شود که ۱۵ تیپ آن به بازار داخلی و ۱۴ تیپ آن به بازار خارجی عرضه می شود.
تیپ بندی یک محصول با توجه به تغییرات در آپشن های آن صورت می گیرد که قدرت خرید و انتخاب محصول را آسان می کند.
تنها وزن فریم بدنه این خودرو ۲۷۲ کیلوگرم است که ۳۵۰۰ نقطه جوش در بدنه آن به کار رفته است که در نهایت وزن این خودرو به ۱۰۲۵ کیلوگرم می رسد.
بدنه ۲۰۶ از بخشهای تقویت شده با محدودیتهای تغییر شکل یافته تشکیل شده که در تصادفات باعث کاهش ضربات وارد به سرنشینان می شود.
استاندارد تصادف در این خودرو در ضربه مستقیم با سرعت حداکثر ۵۶ کیلومتر در ساعت، ۴۰ درصد تغییر فریم است. در این حالت موتور خودرو که به صورت عرضی قرار دارد به جای حرکت خطی با چرخش زاویه ای و پیچیدن شاسی، بخشی از تتنش را در شاشی جذب می کند و به سمت پایین حرکت می کند تا به داخل کابین حمله نکند که این از ویژگیهای مهم این خودرو در تصادفات به شمار می رود.
در ضربات بغل با سرعت حداکثر ۵۰ کیلومتر در ساعت ۳۰ سانتیمتر تغییر فریم پیش بینی شده است. همچنین سپرهای آن از جنس پلی پروپلین بوده که در پشت آن ضربه گیرهای اسفنجی قرار دارد. رانندگی با این خودرو راحت است. راننده دید خوبی به اطراف داشته و به سطح جاده مسلط است. درب پوش موتور در شعاع دید راننده نیست که علاوه بر دید بهتر به عنوان خودروی مینی، هدایت خودرو در ترافیک نیز آسان می شود، ولی با این حال این دسته از اتومبیل ها فرم رانندگی خود را دارند. از نظر بنده دیدن جاده بدون در نظر گرفتن دماغه خودرو برای کنترل یا تطبیق خودرو با جاده کمی خسته کننده است. خفگی اتاق این خودرو و احساس فشردگی در آن کمی کسل کننده بوده که رابطه مستقیم با حجم و اندام نفرات سرنشین دارد. به همین علت اکثر رانندگان این خودرو افراد جوان و خانواده های کم جمعیت یا به قولی اسپرت هستند.
یکی از ایرادات وارد به این خودرو شایعه واژگونی یا چپ کردن است که در این مورد می توان گفت: به لحاظ فنی وزن ۲۰۶ نزدیک یک تن است و موتور قویتری نسبت به وزن بدنه دارد که علت خوبی برای پرواز آن است. زاویه دهانه چرخها کمتر و فاصله محل قرارگیری چرخها در عرض خودرو در کلاس مینی مثل وزنه برداری که پاهایش را کامل بازنکرده است و زیر بار تعادل کمتری دارد که با پایین آمدن ارتفاع خودرو و قد وزنه بردار این وضعیت بهبود می یابد. اما در کاهش ارتفاع خودرو نیز نباید زیاده روی کرد زیرا با کم شدن ارتفاع فنر، قدرت جذب ضربه کم شده و به شاسی آسیب وارد می شود که در محور جلو به جلوبندی آسیب هم وارد می شود.
اما به لحاظ رفتاری، اکثر متقاضیان این خودرو افرادی جوان و شاید کم تجربه هستند که به علت شناخت کم این خودرو در حرکت و کنترل دچار واژگونی می شوند.
در هر صورت این خودروی مینی هاچ بک خودروی جذاب و دوست داشتنی و به مرور زمان خسته کننده است که باید او را تجربه کرد.
موتور خودروی ۲۰۶ در دو نوع TU3 کلاس ۱٫۴ لیتر و TU5 کلاس ۱٫۶ لیترارائه شده است. خودرو نیز آپشن های مختلفی دارد که در تیپ ارائه می شود.
سری اول ۲۰۶ های ارائه شده در سال ۱۳۸۰ به عنوان تیپ یک وارد بازار شد که به طور کاملاً ساده با امکانات معمولی ارائه شد. تیپ دو ۲۰۶ یک سال بعد معرفی شد که از همان موتور TU3 1360 سی سی با ۷۵ اسب بخار استفاده شد ولی تغییرات زیادی در شبکه الکترونیکی خودرو به وجود آمد که از شبکه مولتی پلکس برای هماهنگ سازی تجهیزات الکترونیکی آن استفاده می شد.
علاوه بر آن تیپ دو ۲۰۶ دارای ECU ایربگ است. در صورتی که سیستم ایربک در آن فعال نیست و از آن هنگام تصادفات جهت قطع برق سیستم انژکتور و فعال کردن پیش کشنده کمربند استفاده می شود. پیش کشنده های کمربند هنگام تصادف کمربند را تحت کشش اولیه قرار داده و حرکت بدن را محدودتر می کند که البته در تیپ های دو جدید این ECU حذف شده و از سوییچ اینرسی که یک قطع کن برق در ضربات است استفاده می شود.
تیپ سه نیز با موتور TU3 علاوه بر امکانات تیپ دو از سیستم ترمز دو کانالهABS دو AIRBAG سیستم اتومات کولر یا تهویه هوشمند، آینه های برقی گرمکن دار، شیشه عقب برقی برخوردار است. در تشخیص ظاهری تیپ سه صندلی عقب دارای ۳ پشت سری است و آینه های جانبی دو رنگ است؛ البته می توان این تفاوتها را خیلی راحت جبران نمود اما دقت کنید که در تیپ سه یک زائده کوچک زیر فریم آینه قرار دارد که سنسور تشخیص دمای هوای اتومات برای تهویه هوشمند است که در تیپ دو وجود ندارد.
اما تیپ پنج ۲۰۶ دارای موتور متفاوت با کلاس حجمی ۱۶۰۰ سی سی است که دارای ۱۶ سوپاپ است و قدرتی برابر ۱۱۰ اسب بخار دارد. تجهیزات این خودرو همانند تیپ ۳ بوده با این تفاوت که در تیپ ۵ ترمز ABS چهار کاناله بوده و هر چهار چرخ دیسکی است. در صورتی که در تیپ ۳ ترمزهای عقب کاسه ای و ترمز جلو دیسکی است. در خودروهایی که رینگ اسپرت دارند این تفاوت به راحتی قابل دید است.
تیپ ۶ نیز از امکاناتی همچون تیپ ۵ برخوردار است. با این تفاوت که داری گیربکس اتومات AL4 است. یکی از ویژگیهای این گیربکس تیپ ترونیک بودن آن است. به عبارتی علاوه بر اتومات بودن آن می توان فرمان تعویض دنده را به صورت دستی نیز اعلام کرد.
بنابراین پژو ۲۰۶ با دو نوع موتورTU5، TU3 با حجم موتور ۱۳۶۰ و ۱۵۸۷ سی سی در تیپ ها و آپشن های مختلف به بازار عرضه شده است.
نامگذاری محصولات پژو با اعداد، وضعیت موتور و بدنه را نشان می دهد به شکلی که عدد اول کلاس بدنه و عدد دوم کلاس موتور است. ۵۰۴ موتور کلاس ۴ و بدنه بزرگ کلاس۵ ، پژو ۴۰۵، موتور کلاس ۵ و بدنه کلاس ۴، ۲۰۶ کلاس موتور ۶ و بدنه مینی ۲ و شاید فردا پژو ۱۰۸ و دیگر خودروها
تیپهای خودوری ۲۰۶٫

سیستم الکترونیکی خودروی ۲۰۶
از ویژگی مهم خودروی پژو ۲۰۶ سیستم الکترونیکی آن یعنی شبکه مولتی پلکس است. در طی دو دهه گذشته پیچیدگی سیستمهای الکترونیک و آپشن های خودرو باعث افزایش حجم سیم کشی، اندازه و وزن دسته سیمها شده است. تعداد سیمهای لازم در مورد اتومبیلهای رده بالا تا حدود ۱۲۰۰ رشته می رسد و بدیهی است که با افزایش اتصالها و سیمها احتمال بروز عیب احتمالی نیز بیشتر می شود.
در این بین توجه متخصصان به سیستمی که در صنایع مخابراتی مورد استفاده بود معطوف شد که همان سیستم مولتی پلکس است. البته در خودرو سازی از تلفیق این سیستم با سایر تکنولوژی های موجود در این زمینه استفاده می شود.
استاندارد Can ساخت آلمان که در خودرو های بنز ب.ام.و و غیره به کار می رود از این گونه تکنولوژیها به شمار می رود.
از مزایای استفاده از سیستم مولتی پلکس می توان به افزایش بیش از حد استفاده از قطعات الکترونیکی در خودرو – ساده سازی استفاده از سیم کشی و ساده سازی دسته سیم ها – بالا رفتن تعداد ارتباط میان ECU با سایر اجزا اتومبیل- بالا بردن کیفیت ایمنی و آسایش در خودروها- تغییر روش های عیب یابی خودرو و ساده سازی کار با دستگاههای عیب یابی اشاره کرد.
برای درک بهتر رفتار سیستم مولتی پلکس فرض کنید کنار یک ساختمانی هستید که دارای ۵۰۰ واحد است و شما کلید واحد ۵۵ را میزنید و زنگ واحد به صدا در می آید، تصور کنید، نمی توان برای هر واحد یک کلید و یک زنگ جدا قرار داد و چه بسا سیمکشی بسیار سنگینی خواهد داشت بنابراین از یک سیستم هوشمند استفاده می شود. بدین ترتیب یک کامپیوتر مرکزی که انتخاب شما یعنی واحد ۵۵ می شود و کدی را با مشخصات آن به همه واحد ها ارسال می کند و اگر این کد در سیستم هوشمند هر واحدی تعریف شده باشد زنگ آن واحد به صدا در می آید. بنابراین نوع سیگنال ارسالی و کد تعریفی بین دو بخش هوشمند عامل انتقال دستور است که هر گونه اختلال نویز در این مسیر و باعث عدم انتقال درست پیام خواهد شد.
بعد از آشنایی با اصول مولتی پلکس نگاهی به اصول رفتار سیستم خودرو ۲۰۶ خواهیم داشت.
هر بخش از سیستم خودروی ۲۰۶ دارای یک مدیرت جداگانه است. به عبارتی هر قسمت از بخشهایی الکترونیکی مثل موتور ABS ایربک سیستم روشنایی و غیره دارای یک ECU متفاوت است. همانطور که در کتاب اول صحبت شد ECU یا Electronic Control Unit، واحد کنترل الکترونیک نقش مدیریت سیستم را بر عهده دارد که از طریق حسگرها و تحلیل اطلاعات از طریق برنامه از پیش تعریف شده به عملگرها دستور می دهد.
تمام ECU های خودرو نیز توسط شبکه ای به نام VAN و CAN به ECU اصلی و سرور خودرو یعنی BSI منتقل می شود.
BSI یکی از مهمترین قطعات خودروی شماست. این ECU قلب ساختار مولتی پلکس به شمار می رود. وظیفه اصلی آن به عنوان یک Server شبکه, گذرگاهی برای ارتباط و انتقال اطلاعات بین ECU فرستنده تا گیرنده است همچنین کنترل برق اصلی سیستم شبکه بر عهده این مجموعه بوده و برای عیب یابی واسطه ارتباط ECU های دیگر به عیب یاب خواهد بود بدین ترتیب واحد کنترل در هربخش از طریق شبکه ارتباطی خود اطلاعات را به BSI انتقال میدهد و این اطلاعات در اختیار دیگر واحدها قرار گرفته و دستور از پیش تعیین شده اجرا می شود. مثلا اگر باران ببارد و شما بخواهید دنده عقب بروید اطلاعات مربوطه از طریق واحد سنسور باران و واحد گیربکس به سرور اصلی رسیده و دستور روشن شدن برف پاک کن عقب صادر می شود.
در خودرو ۲۰۶ مولتی پلکس هر ECU دارای ورودی خروجی و یک اوسیلاتور تولید فرکانس است که توسط شبکه ارتباطی CAN یا VAN و یک پورت ترانسیور یا همان فرستنده و گیرنده ، می تواند اطلاعات را ارسال و همزمان دریافت کند که تمامی ECU ها در هنگام ارسال و دریافت اطلاعات توسط ECU دیگر قادر به مشاهده اطلاعات روی گذرگاه داده ها هستند.

شبکه های ارتباطی بین ECU سه نوع است که هرکدام نقش ارتباطی جداگانه ای دارند.
شبکه که CAN ارتباط موتور گیربکس اتومات ABS را به BSI برقرار میکند.
شبکه VAN BODY ارتباط اطلاعات مربوط به AIRBAG و سنسور باران را منتقل میکند.
و شبکه VAN Comfort که اطلاعات مربوط به نمایشگر سیستم تهویه و آمپرها از طریق این شبکه انتقال می یابد.
در بین این شبکه ها پرسرعت ترین شبکه انتقال پیام CAN میباشد.
یکی از ویژگیهای مهم سیستم مولتی پلکس دستور پذیری BSI است که می توان تا حدی مشخص برنامه ریزی شود مثل هماهنگی افزایش صدای سیستم پخش با افزایش سرعت خودرو – روشن شدن اتوماتیک برف پاک کن های عقب همزمان با دنده عقب هنگام بارندگی باران – همزمان روشن ماندن نور بالا و پایین – روشن شدن برف پاک کن ها و چراغ های جلو در هنگام خرابی BSI و تغییر زمان بوق اخطار سرعت

همانطور که در کتاب اوال در مورد سیستم انژکتور صحبت شد یک موتور انژکتوری دارای تجهیزات الکترونیکی خاصی جهت درک محیط پیرامون خود است.
البته پیچیدگی نکات فنی وابستگی دستگاههای عیب یاب، کمبود تجهیزات و گرانی قطعات، عدم امکان اضافه کردن الکترو سیستمهای مورد علاقه در خودرو از معایب این سیستم بشمار می آید.
CAN (CONTROL AREA NETWORK)
VAN (VEHICLE AREA NETWORK )

معرفی سیستم الکترونیکی موتور پژو ۲۰۶

ECU های مورد استفاده در سیستم انژکتور موتور ۲۰۶ از انواع مختلفی بوده و سیستم تزریق سوخت ان از نوعMPFI تک پاشش است. به عبارتی انژکتور هر سیلندر جداگانه بر طبق ترتیب احتراق ۱۳۴۲ سوخت را تزریق می کند که در بعضی از خودروهای قدیمیتر این طور نیست و انژکتور دو سیلندر ۱ و۴ – ۳ و۲ را باهم پاشش میکنند. ECU مورد استفاده در موتورTU3 قدیمی تیپ ۱ غیر مولتی پلکس ۳۵S2000 — و در تیپ های ۲و۳ مولتی پلکس S2000 — ۳E 3F است. ولی در خودرو های جدیتر از ECU والو استفاده می شود. در موتور های TU5 از نوع ECU BOSCH ME7.4.4 استفاده می شود که در نوع خودروهای جدیدتر از BOSH ME7.4.5 استفاده میشود.
سنسور دور موتور:
روی فلایویل کنار دنده استارت قرار دارد و ۶۰ دنده فلایویل که دو دندانه آن حذف شده است را بررسی میکند. این سنسور موقعیت میل لنگ را هنگامی که پیستون ۱و۴ دقیقا در نقطه مرگ بالا قرار دارند را بررسی میکند.
همچنین دور موتور و دور سنج نیز از این قطعه اعلام اطلاعات می کنند.
روشن نشدن موتور ریپ زدن و نوسانی بودن پشت آمپر نشانه خرابی این سنسور است.
سنسور سرعت :
این سنسور روی شفت خروجی گیربکس نصب شده و وظیفه ارسال اطلاعات مربوط به سرعت به ECU و پشت آمپر را دارد.
در صورت خرابی سنسور سرعت:
۱-خاموش شدن خودرو هنگام رها کردن گاز در مواقعی خاص نه همیشه بخصوص پشت چراغ قرمز.
۲- ایجاد احساس بدکار کردن موتور برای راننده در سرعتهای بالا که با افزایش سرعت بیشتر می شود.
در ۲۰۶ تیپ ۵و۶ سنسور سرعت نداریم و بجای آن از سنسورهای ABS استفاده می شود و اطلاعات برای ECU می رود.
پس هیچ گاه پشت آمپر ها را نباید جابجا کرد زیرا اطلاعات مربوط به کیلومتر روی BSI این خودرو ثبت شده است.

سنسور دمای آب:
(۱ قهوه ای ———← PTC ———←اطلاعات برای یونیت فن — ۲ پایه
۲) سبز ——← NTC ———←اطلاعات برای ECU—۲ پایه
۳) آبی ———←NTC ———← اطلاعات برای پشت آمپر —
در صورت خرابی این سنسور :
۱)دود کردن خودرو به طور محسوس به خصوص در زمان سرد بودن خودرو یا پس از گرم شدن.
۲)ساسات نکردن خودرو و یا بد روشن شدن خودرو در هوای سرد، این عیب می تواند از استپ موتور نیز باشد.

سنسور اکسیژن (oxygen sensor):
این سنسور روی منیفولد دود نصب می شود و با دود خروجی از اگزوز در تماس مستقیم است. اکسیژن سنسور بنا به میزان اکسیژن گازهای خروجی، ولتاژی بین ۷٫ ۰ تا ۹٫۰ برای ECU می فرستد.
در صورت خرابی اکسیژن سنسور مصرف سوخت بالا می رود و چراغ انژکتور روشن می شود.

سنسور مپ:
مپ سنسور یا فشار هوای ورودی ( منیفولد )
با تغییر شرایط محیطی موتور و فشار اتمسفر شرایط کارکرد موتور نیز تغییر می کند و زمانی که فشار هوا تغییر می کند یک ولتاژ آنالوگ متناسب و یا فشار هوای منیفولد تهیه کرده و به ECU می فرستد.
تذکر: در ۲۰۶ سنسور دمای هوای ورودی داخل MAP قرار دارد

کویل دوبل (DOUBLE COIL) :
وظیفه کویل تهیه ولتاژ بالا برای جرقه زنی شمعها می باشد. در داخل کویل دوبل دو کویل مجزا در کنار هم وجود دارد که ECU منفی سیم پیچها و برق تحریک را برقرار می کند.
در صورت خرابی سیم پیچ اولیه چراغ انژکتور روشن می شود.

انژکتور:
انژکتور وظیفه پاشش سوخت بر اساس فرامین ECU را دارد.
مخروطی: زاویه پاشش ۳۰ درجه می باشد( پژو).
نکته: محل نصب در ۲۰۶ در روی ریل سوخت می باشد.
انژکتورها دو پایه دارند که یکی از آنها بر روی دوبل و پایه دیگر به طور مستقل به چهار پایه ECU اتصال دارند. با بدنه شدن پایه مرتبط ECU انژکتور شروع به پاشش می کند.

رگلاتور تنظیم فشار روی ریل سوخت:
در ۲۰۶ رگلاتور در داخل باک است و فشار سوخت را در پشت انژکتور بتا ۳ بار ثابت نگه می دارد.

پمپ بنزین برقی( FUEL PUMP ):
هدف از قرار دادن پمپ بنزین تامین فشار سوخت در ریل سوخت است که سوخت پشت انژکتور را تامین می کند. فشار داخل این لوله توسط رگلاتور تنظیم می شود باید همیشه ۲٫۵ تا ۳ بار باشد.

فیلتر: به ذراتی در اندازه ۸ میکرون به بالا اجازه عبور نمی دهد.

کنسیتر شیر برقی: جمع آوری بخارات بنزین داخل باک را بر عهده دارد و جنس آن از کربن فعال می باشد و زیر گلگیر سمت راست ۲۰۶ نصب می شود و توسط دو شیلنگ از یک طرف به باک و از طرف دیگر به هواکش هوای موتور متصل است. در زمان روشن بودن خودرو به دلیل خلا منیفولد، بخارات بنزین در باک به داخل موتور کشیده می شود و در زمان خاموش بودن موتور جذب محتوای کربن کنسیتر می شود.
وظیفه آن هدایت بخارات بنزین که در کنسیتر جمع شده است به منیفولد هوا می باشد و توسط ECU کنترل میشود.

سنسور موقعیت دریچه گاز:
این سنسور یک پتانسیومتر ساده است که به موازات محور پولکی دریچه گاز قرار میگیرد و وظیفه آن فرستادن اطلاعات میزان باز شدن دریچه گاز به ECU است که در تیپ ۱ و ۲ مورد استفاده قرار میگیرد ولی در تیپهای دیگر و همچنین تیپ ۲ جدید دریچه گاز سیم ندارد و از مجموعه ای استفاده می شود که به کمک یک موتور بسیار دقیق وظیفه کنترل دریچه گاز را برحسب اطلاعات رسیده از ECU به عهده دارد. این مجموعه کار سه عنصر سنسور موقعیت دریچه گاز – سیم گاز و استپ موتور را همزمان انجام دهد و در ۲۰۶ گیربکس اتوماتیک وظیفه Kick down را برعهده دارد. این عملیات با برداشتن پا از روی پدال گاز و مجددا فشردن آن انجام می شود که در این حالت با توجه به شرایط مناسب عمل معکوس را انجام می دهد.
یکی از مشکلات قابل لمس در ۲۰۶ نسبت به خودروهای دیگر تاخیر در شتاب ابتدایی خودرو است. اگر کمی دقت کنید می بینید هنگام گاز دادن خودرو در پشت چراغ قرمز کمی خودرو به سمت عقب می رود به عبارتی خودرو خلاص می شود. البته به غیر از تیپ ۲ قدیمی که دارای سیم گاز بوده و تیپ ۶ که دارای گیربکس اتومات است و این به آن علت است که خودرو سیم گاز ندارد و باید ECU فرمان باز شدن دریچه گاز را بدهد و این تاخیر کاملا به برنامه و نوع ساخت ECU وابسته است.

استپر موتور STEPPER MOTOR:
محل نصب استپر در مسیر فرعی هوا می باشد در بالای دریچه گاز تنظیم نسبت سوخت به هوا را در دور آرام به عهده دارد. به طور مثال در حالت ساسات یا کولر کشیدن عمل می کند یا در سرعت های بالا از بسته شدن به یکباره دریچه گاز در هنگام برداشتن پا از پدال جلو گیری می کند.

رله دو بل:
وظیفه این رله تامین برق به برخی از قسمتها می باشد( پمپ روغن – ECU انژکتور- کویل دوبل– شیر برقی کنسیتر سنسورهای اکسیژن).

نکته: محل نصب در پژو بالای سینی فن در ۲۰۶ تیپ ۱ زیر ECU، در سیستم مالتی پلکس داخلBSM است و قابل رویت نیست.

ناک سنسور:
تنظیم جرقه توسط این قطعه است. روی بلوک سیلندر نزدیک سیلندر شماره ۲ نصب شده است. اطلاعات به ECU می رود و ECUجرقه را آوانس یا ریتارد می کند. ( جنس پیزو الکتریک)

سنسور۱۱۸ C :
سوپاپ اطمینان سنسور دمای آب ( ترمو سوئیچ) است و روی سرسیلندر بسته شده است. زمانیکه سنسور دمای آب خوب جواب ندهد و دما از مرز ۱۱۸ درجه بگذرد بلافاصله ECU را متوجه افزایش دما می کند و ECU فن ها را با دور تند به کار می گیرد و چراغ STOP را نیز روشن می کند.
اگر فشار گاز بالای ۲۸ بار برود فن ها در دور تند عمل می کنند اما کولر خاموش می شود.
نکته: در ۲۰۶ از تیپ ۳ به بالا دارای کولر اتوماتیک هستند.
سنسور هیدرولیک فرمان:
اگر فرمان را تا انتها بچرخانیم به دلیل افزایش فشار در سیستم هیدرولیک باعث فشار به موتور می شود. وظیفه این سنسور اطلاع این وضعیت به ECU می باشد و ECU با افزایش دور موتور از خاموش شدن موتور جلو گیری می کند.
در صورت خراب شدن این سنسور در سر پیچ ها ممکن است خودرو خاموش شود.

سوئیچ اینرسی
در پژو در داخل محفظه موتور – در تیپ ۱ داخل محفظه موتور-در تیپ Max داخلECU ایربگ ( زیر جا سیگاری).
وظیفه این سنسور اینست که در مواقع ضربه ( تصادف ) این سوئیچ عمل می کند تا خودرو خاموش شود.
• برای غیرفعال کردن در پژو کافی است کلید را فشار دهیم ( سوئیچ اینرسی)
• در Max یکبار سوئیچ باز و بسته شود سپس استارت زده شود.
• درMax اطلاعات به BSI می رود BSI از CAN برای ECU موتور و ECU موتور رله دوبل را غیر فعال می کند.
در صورت خرابی می توان پین های آن را به هم وصل کرد و به تعمیر گاه مراجعه نمود.

گیربکس اتوماتیک(AL4):
این گیربکس در شبکه CAN مالتی پلکس تعریف شده است.
این گیربکس، گیربکسی الکترومکانیکی است که توسط کنترل یونیت بنام EGS کنترل می شود. این گیربکس هوشمند بوده بطوری که قادر است الگوی تعویض دنده را بر طبق نحوه رانندگی راننده انتخاب کند.
اجزای اصلی الکتریکی گیربکس:
۱) سنسور سرعت ورودی:
این سنسور اطلاعات مربوط به سرعت را به EGS اعلام می دارد.
۲) سنسور سرعت خروجی گیربکس:
اطلاعات مربوط به شفت خروجی گیربکس را به EGS اعلام می دارد.
۳) سنسور سرعت خودرو:
اطلاعات مربوط به سرعت خودرو را به ECU موتور اعلام می دارد
۴) سوئیچ انتخاب دنده:
الف) موقعیت لیور دسته دنده را به EGS اعلام میدارد
ب) دستور روشن شدن چراغ اخطار عقب را می دهد
ج) اجازه استارت زدن به خودرو در زمان قرار گیری دسته دنده در حالتهای غیر از پارک و خلاص را نمی دهد
۵) سنسور دمای روغن:
دمای روغن را به EGS اعلام میدارد و EGS فشار روغن را تنظیم می کند
۶) شیر برقی باز و بسته مدار کولر روغن:
نوعی ترموستات برقی است که توسط دستوری که از EGS می گیرد در زمانهایی که دمایی روغن از حد مجاز بالاتر می رود باز شده و روغن وارد کولر روغن می شود و خنک می گردد.
۷) سنسور فشار روغن:
فشار روغن قبل از کلاچها و ترمزها را به EGS اعلام می دارد تا EGS توسط شیر برقی های تنظیم فشار، فشار را تنظیم نماید. (جنس از پیزو الکتریک)
۸) شیر برقی محرک سوپاپها:
با کنترل سوپاپهای هیدرولیکی تعویض دنده های مختلف را میسر می سازد.
( از یک بوبین و ساچمه تشکیل شده است و ولتاژ کاری آنها صفر تا ۱۲ ولت است)
۹) کنترل یونیت گیربکس Electronic control unit gearbox system:
دارای ۵۶ پین می باشد و مدیریت قسمتهای زیر را بر عهده دارد:
• برنامه ای که راننده انتخاب می کند
• انتخاب دنده مناسب
• تعویض دنده با در نظر گرفتن حق تقدم کاری ( مانند اقدامات مربوط به سیستم ABS یا کولر)
• انتخاب مد اضطراری ( در زمان ایجاد ایراد الکتریکی گیربکس قادر به انتخاب دنده ۳ و دنده عقب می باشد.
۱۱) بوبین قفل کننده دسته دنده در حالت پارک:
از خارج شدن دسته دنده در حالت پارک جلوگیری می کند تا زمانیکه پدال ترمز فشرده شود و سوئیچ اصلی باز باشد. در صورت بروز اشکال در سیستم Shift lock کافی است جا سیگاری را از کنسول بیرون آورده و دست محور بوبین را بیرون کشیده و دسته دنده را از حالت پارک خارج کنیم.
۱۲) کلید انتخاب مدهای برفی و ورزشی:
زیر لیور دنده قرار دارد در مد ورزشی تعویض دنده در دورهای بالا انجام می شود در مد برفی حرکت با دنده ۲ شروع می شود که این موضوع کمک می کند که چرخ ها در جاده های لغزنده سر نخورند.

نکته: روغن گیربکس AL4 ، ESSO LT 71141 میباشد و دمای روغن بین ۵۸ تا ۶۰ درجه می باشد.

سیستم BSI:
در سیستم سیم کشی خودروی پژو ۲۰۶ همانند خودروهای پیشرفته از سیستم مالتی پلکس استفاده شده است. و در واقع می توان از BSI بعنوان قلب این سیستم نام برد.
در سیستمهای فاقد BSI ، سیستم از نظر الکتریکی پیچیدگیهای خاص خود را دارد و اگر یک قسمت الکتریکی خودرو نیاز به اطلاعات از یک قسمت دیگر داشته باشد باید یک سیم کشی بین این دو قسمت در نظر گرفته شود که باعث افزایش طول سیم کشی خودرو و در نتیجه افزایش وزن و هزینه های کلی ساخت خودرو و افزایش هزینه های تعمیرات خواهد گردید.
سیستمهایی که مبتنی بر BSI می باشند می توانند قابلیت های زیادی برای خودرو ایجاد نمایند که می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
۱- کنترل قسمتهای مختلف از قبیل رله ها-فیوزها-قفل کن ها-لامپهای سقفی-الارمها توسط یک مجموعه
۲- ساده تر شدن سیستم سیم کشی خودرو که باعث بهبود ارتباط سیستمهای الکترونیکی والکتریکی می شود.
۳- با توجه به اینکه از تمام قسمتهای مختلف خودرو اطلاعاتی به BSI منتقل می شود این سیستم هشدارهای مناسبی مانند بوق و یا لامپ خطر را برای راننده فراهم نموده است.
۴- ساده تر شدن تجهیزات و عیب یابی سیستم
۵- استاندارد شدن سیم کشی خودروهای شرکتهای مختلف
۶- کاهش چشمگیر طول سیم کشی در خودروها

لازم به ذکر است که BSI مورد استفاده در پژو ۲۰۶ ساخت شرکت زیمنس می باشد.

قطعاتی که از پژو ۲۰۶ به سرقت می رود:
در بسیاری از موارد عدم اطلاع کافی از نحوه عملکرد و ایمنی قرار داده شده در این خودرو موجب مبادرت به سرقت از ان می شود.
کلیه قطعات ذیل اگر از روی یک خودرو به سرقت رود بر روی هیچ خودروی دیگری قابل استفاده نبوده و سرقت ان نفعی برای سارق نخواهد داشت:
۱- کلیدها
۲- رادیو
۳- امپر چهارگانه
۴- نمایشگر چند منظوره وسط داشبورد
۵- BSI در داخل اتاق راننده
۶- ECU انژکتور در داخل اتاق موتور
۷- ECU کیسه هوا در داخل اتاق راننده
۸- ECU گیربکس اتوماتیک در داخل اتاق موتور
۹- ECU سیستم ترمز ضد قفل ABS NV NHOG HJHR L,J,V
10- جعبه اتصال دسته های برف پاک کن

لازم به ذکر است از این میان (کلیدها – ECU انژکتور- BSI ) در صورت سرقت به عنوان عناصر سوخته محسوب شده و در هیچ صورتی بر روی هیچ خودروی دیگری قابل استفاده نمی باشند.
و عناصر(رادیو-امپر چهارگانه-نمایشگر چند منظوره وسط داشبورد- ECU کیسه هوا- ECU گیربکس اتوماتیک- ECU سیستم ABS و COM2000 ) تنها در صورت موجود بودن ACCESS CARD که بصورت محرمانه در اختیار خود مشتری قرار می گیرد قابل استفاده می باشند.

ضمنا با توجه به اینکه در خودروی پژو ۲۰۶ سیستم ضد سرقت IMMOBILIZER وجود دارد لذا بوسیله هیچ نوع کلید دیگر حتی اگر مغزی فلزی آن با قفل فرمان نیز سازگار باشد و یا بااستارت زدن از روی خود استارت خودرو، روشن نخواهد شد و در صورت موجود نبودن سوئیچ مالک ، خودرو قابل روشن کردن و سرقت نمی باشد.

مشخصات‌ تایر:
مشخصات ابعادی یک تایر معمولا با سه فاکتور اصلی نشان داده می شود:

۱-پهنای اسمی تایر
۲-قطر اسمی رینگ
۳-سری تایر

پهنای اسمی تایر: عموما این اولین عددی است که در مشخصه ابعادی تایر در ج می گردد.
قطر اسمی رینگ: نشان دهنده قطر اسمی رینگی است که تایر بر روی ان نصب می گردد و این عدد به اینچ می باشد.
سری تایر: این فاکتور نسبت ارتفاع مقطع تایر به پهنای اسمی مقطه ان می باشد که به درصد بیان شده و نشان دهنده اینست که ارتفاع مقطع تایر چند درصد از پهنای تایر می باشد. این عدد فاکتور مناسبی در ارتباط با پهن یا باریک بودن تایر می باشد.

عملکرد سیستم ABS:
1-چهارسنسور سرعت که بر روی چرخهای جلو وعقب نصب می گردد. وظایف این سنسورها اعلام سرعت چرخها به برد الکترونیکی بوده که این برد نیز باتوجه به جداول موجود در حافظه خود میزان سرعت چرخها را براورد کرده و پیغامی به واحد فعال کننده خود می فرستد. این واحد نیز با توجه به اطلاعات دریافت شده میزان فشار روغن بهینه را به هر چرخ اعمال می کند که همین توزیع مناسب فشار باعث جلوگیری از قفل شدن چرخها خواهد شد.

این سیستم جهت جلوگیری از قفل شدن چرخها می باشد .چرخهای خودرو هنگامی قفل می شود که فشار روغن بطور متناسب بین چرخها توزیع نگردد که این ایراد در مواقعی که خودرو با شتاب منفی (توقف ناگهانی ویا کاهش سرعت ناگهانی) روبرو می گردد پدید می اید.در سطوح لغزنده این حالت بیشتر پدید می اید.
هرساله بدلیل قفل شدن تایرها خسارات جانی ومالی متوجه رانندگان می گردد ودر حال حاضر در بیشتر شرکتهای خودروساز جهانی این سیستم بر روی خودروها نصب می گردد.

باک :
برخلاف سایر خودروهای انژکتوری در پژو ۲۰۶ رگولاتور فشار در داخل درجه شناور (که درب ان در قسمت صندلی عقب طرف شاگرد می باشد) قرار داده شده است.
ادر داخل درجه شناور مکانیسمی قرار داده شده است که اگر خودرو واژگون گردید جریان سوخت از طرف باک قطع می گردد تا حریق باعث منفجر گردیدن خودرو نگردد. بدین صورت که در داخل ان ساچمه ای تعبیه گردیده که اگر خودرو واژگون گردید این ساچمه به شناور بالای خود فشار وارد اورده واین شناور مسیر سوخت از باک را کاملا مسدود می کند .
ضمنا فشار داخل باک در هنگام پر کردن به مقدار ۴۰ میلی بار می باشد.

باتری :
باتریهایی که در این خودرو مصرف می شود باتریهای ۴۴ امپری و ۵۰ امپری می باشد که در مدلهای گیربکس اتوماتیک از باتریهای ۵۰ و در مدلهای معمولی از باتریهای ۴۴ امپری استفاده می شود.
نکته حائز اهمیت انست که که هیچگاه جهت شارژ این باتریها نباید انها را بصورت سری به یکدیگر متصل نمود. زیرا ولتاژ حاصله در اثر اتصال سری برابر ۲۴ ولت شده و باعث سوختن ECU خودرو می شود زیرا ریسک سوختن ECU حدود ۱۶ ولت می شود لذا در هنگام شارژ باتری باید انها را بصورت موازی به یکدیگر متصل نمود. باتریهای پژو ۲۰۶ از نوع MF می باشد( MAINTENENCE FREE ) یعنی بدون نیاز به نگهداری بوده و احتیاجی نیز به اضافه نمودن اب(الکترولیت) ندارد. این باتریها ۱۲ V بوده و میزان امپر ساعت ان ۶۰ می باشد و همچنین شدت جریان استارت زدن در سرما (۱۸-) برابر ۴۸۰ می باشد.
نکته مهمی که در زمینه باتریهای پژو ۲۰۶ باید به ان اشاره نمود که حتما باید مد نظر قراربگیرد استفاده از باتری دیگر جهت روشن نمودن خودرو می باشد (چنانکه در پیکان زیاد دیده شده است) اگر در خودرو پژو ۲۰۶ جهت روشن نمودن خودرو دو باتری بصورت سری به یکدیگر متصل شوند(یعنی قطب مثبت یکی به قطب منفی دیگری وقطب منفی یکی به قطب مثبت دیگری متصل شود انگاه ECU خودرو حتما خواهد سوخت وخسارات سنگینی به خودرو وارد می شود.
چون ریسک سوختن ECU این خودرو ۱۶ V می باشد واگر دوباتری بصورت سری به یکدیگر متصل شوند ولتاژ حاصله برابر ۲۴ V خواهد شد که منجر به سوختن ECU می گردد.
ولی اگر بصورت موازی به یکدیگر متصل شوند یعنی قطب مثبت یکی به قطب مثبت دیگری وقطب منفی یکی به قطب منفی دیگری متصل شود ایرادی در خودرو ایجاد نمی گردد.

گیربکس اتوماتیک :
گیربکس های اتوماتیکی که بر روی پژو ۲۰۶ مونتاژ می گردد از نوع بسیار پیشرفته بوده و در درون انها در حدود ۶ لیتر روغن ریخته می شود وجالب انکه این گیربکسها بر خلاف گیربکسهای اتوماتیک دیگر فاقد گیج روغن می باشد. این موضوع را من از یکی از کارشناسان فرانسوی پژو پرسیدم واو گفت با توجه به اطمینانی که از نوع روغن و قطعات تشکیل دهنده این گیربکس داریم دیگر نیازی به این گیج نمی باشد. در واقع این گیربکس برای ۶۰ هزار ساعت گارانتی دارد.
گیربکسهای اتوماتیک پژو ۲۰۶ دارای دو عدد ECU می باشد که ECU دوم مربوط به گیربکس اتوماتیک می باشد که این ECUدر کنار باطری قرار گرفته است.
نکته حائز اهمیت در خصوص گیربکسهای اتوماتیک انست که چون در این خودروها سینی زیر موتور در نظر گرفته نشده است )با توجه به اینکه در زیر گیربکس کامپیوتر اصلی مربوط به گیربکس اتوماتیک قرار گرفته است) لذا به نظر بنده باید در این مورد مخصوصا در جاده های خاکی و سنگلاخ با احتیاط بیشتری رانندگی کرد.
در خصوص نحوه پیدا کردن عیوب گیربکس اتوماتیک بهترین روش استفاده از دستگاه DIAG2000 می باشد و در واقع به جز این روش راه دیگری وجود ندارد.

مصرف بنزین با اکتان پائین:
بنزینهای موجود در ایران اکثرا دارای اکتان پائین در حدود ۸۰ می باشند و این بنزین در بسیاری از خودروها (خصوصا خودروهای انژکتوری) باعث بروز اختلالاتی در نحوه عملکرد خودرو می شوند. پائین بودن اکتان بنزین سبب بروز ایراد در اوانس شده و پدیده اشتعال زودهنگام را سبب می گردد. یکی از مضرات این پدیده بوجود امدن ضربه هایی بر روی بدنه موتور می باشد البته در پژو ۲۰۶ برای این ایراد تفکراتی اندیشیده شده است.
بر روی بدنه موتور سنسوری تحت عنوان ( knock sensor ) تعبیه گردیده که این سنسور بصورت سیم پیچ القایی عمل می کند و هنگامی که بدنه موتور دارای ارتعاشات غیر معقولی می گردد جریان الکتریکی توسط حرکت یک اهن ربا در درون این سیم پیچ بوجود می اید. این جریان به ECU فرستاده می شود و ECU با توجه به تعاریفی که در جدول ( LOOK UP TABLE ) خود دارد و با تنظیم پاشش انژکتورها، این ایراد را مرتفع می سازد.
هرچه ارتعاشات موتور بیشتر باشد میزان حرکت اهن ربا در داخل سیم پیچ بیشتر شده و جریان بیشتری تولید و به ECU فرستاده می شود. البته در برخی از خودروها که این سنسور را ندارند چون میزان CO خروجی زیادتر می شود (بدلیل سوخت ناقص) در داخل منبع اگزوز از کاتالیست کنورتور( CATALIST CONVERTOR ) استفاده می شود.

کاتالیست اگزوز:
این قطعه حدودا مدت دو ماه است که بر روی این خودرو در داخل منبع اگزوز قرار داده شده است و وظیفه این قطعه که از جنس تقریبا سفالین می باشد انستکه مونواکسیدکربن خروجی از منیفولد اگزوز را که تاثیر بسزایی در الودگی هوا دارد طی یک فرایند شیمیایی انرا به دی اکسید کربن تبدیل می کند که مضرات ان به مراتب کمتر از مونواکسید کربن می باشد.
درضمن لازم به ذکر است که در خودروی PEUGEOT 206 با موتور ۱۴۰۰ که تولیدات فعلی شرکت می باشد یک عدد سنسور اکسیژن وجود دارد که در بالای منیفولد اگزوز نصب شده است و وظیفه ان تنظیم مقدار مونواکسید کربن خروجی می باشد.
در موتورهای ۱۶۰۰ دو عدد سنسور اکسیژن وجود دارد (در حال حاضر تنها تعداد حدودا ۵۰۰ خودرو PEUGEOT 206 با موتور ۱۶۰۰ در ایران تولید شده است).

ظرفیت موتور:
موتور این خودرو در گنجایشهای متفاوتی ( ۱۴۰۰و ۱۶۰۰ و ۲۰۰۰) تولید می شود البته تولید موتور با گنجایش ۲۰۰۰ برای ایران در نظر گرفته نشده و این مدل در ایران تولید نمی گردد.
سیستم انژکتور این خودرو از نوع پاشش تکی می باشد و همین عامل سبب پایین امدن مصرف سوخت نیز می شود (برخلاف پارس و سمند).
این خودرو دارای ۱۲ عدد سنسور می باشد که هرکدام از این سنسورها معرف خاصیتی از سیستم برای تعریف در ECU می باشند. خودروی پژو ۲۰۶ ( تیپ مالتی پلکس) علاوه بر ECU دارای BSI نیز بوده ( BUILT-IN SYSTEM INTERFACE ) و این قطعه در زیر داشبورد در طرف راننده نصب می شود و هر دوقطعه ای که بخواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند باید از طریق این سیستم به یکدیگر متصل شوند.

دزدگیر:
در حالت کلی خودرو پژو ۲۰۶ دارای دو تیپ می باشد:
۱- تیپ قبل از سیستم مالتی پلکس
۲- تیپ بعد از سیستم مالتی پلکس
سیستم مالتی پلکس نوعی فن اوری پیش رفته در دسته سیمهای خودرو می باشد که علاوه بر کوتاه کردن طول دسته سیم در خودرو، مزایای دیگری همچون ارتباط سریعتر بین عملگرها و همچنین عیب یابی سریعتر خودرو را فراهم می کند.
درخودروی پژو ۲۰۶ نیازی به نصب دزدگیر نمی باشد چون فقط یک سوئیچ برای این خودرو تعریف گردیده و این سوئیچ دارای یک قطعه الکترونیکی در داخل خودرو می باشد که در خط تولید این خودرو توسط دستگاهی بنام oddisse برای ecu خودرو تعریف می گردد و هنگامی که این کد وارد ECU گردید دیگر برای همیشه در خودرو باقی خواهد ماند و با هیچ سوئیچ دیگری نمی توان خودرو را روشن نمود.
خودروی پژو ۲۰۶ دارای یک سیستمی بنام IMMOBILEZER می باشد. این سیستم بر روی قفل سوئیچ نصب گردیده و هنگامی که راننده خودرو را خاموش کرده و قصد ترک اتوموبیل را دارد و سوئیچ او نیز بر روی خودرو باقی مانده است، توسط الارمهایی در حدود ۱۲ بار به راننده اعلام می کند که سوئیچ بر روی خودرو باقی مانده و باید انرا بردارد که همین عامل نیز می تواند از دسترسی افراد بیگانه به سوئیچ خودرو جلوگیری کند.

هدف عملی از تجدید حافظه ECU
هدف از این مقادیر اطلاعاتی، تثبیت یک روال کار تنظیم شده و کاملا مشخص برای موتور است. برای اینکه موتور بتواند این مقادیر را سریعتر بازیافت کرده و به کارکرد عادی و ایده آل خود نزدیک شود لازم است تا مراحل مورد نظر اجرا گردد.

مشکلاتی که از عدم انجام مراحل تجدید حافظه ECU ممکن است پدیدار شوند عبارتند از:
•مکث های موتوری
•عطسه موتور پس از استارت
•عطسه موتور هنگام رها کردن پدال گاز
با توجه به تمامی مسائل و مواردی که ممکن است حین انجام این پروسه پیش آید بهتر آن است تا به مشتریان خود بگوییم که در چند کیلومتر اول حرکت با خودرو ممکن است برای چند لحظه یکی از موارد بالا پیش آید.

روش Initialize و یا تجدید حافظه ECU
با استفاده از جدول زیر روش مورد نظر خود را با توجه به ECU مورد استفاده انتخاب می کنیم:

استپ موتور دور آرام را تنظیم کنید.
سوئیچ را حداقل به مدت ۱۰ ثانیه ببندید.
سوئیچ را حداقل به مدت ۱۰ ثانیه باز نگه دارید.
استارت زده و بدون گاز دادن خودرو را روشن کنید و تا ۱۵ ثانیه گاز ندهید.
حداقل به مدت ۱۵ دقیقه خودرو را برانید.
در این حالت سعی کنید سرعت خودرو را در تمامی حالات اعم از دور آرام و فول گاز به این حالت برسانید و به ویژه در دورهای ۲۵۰۰ الی ۳۵۰۰ حرکت نمایید.
برای انجام این کار باید موتور داغ باشد.
با استفاده از تجهیزات عیب یابی حافظه ECU را پاک کنید.
سوئیچ را ببندید.
سوئیچ را باز کرده حداقل به مدت ۱۰ ثانیه باز نگه دارید.
تجهیزات جانبی از جمله کولر و … خاموش باشند.
استارت زده و گاز ندهید.
اگر خودرو واجد گیربکس اتوماتیک باشد، دسته دنده را در حالت D قرار داده و با فشردن پدال ترمز از حرکت خودرو جلوگیری کنید.
چند دقیقه به موتور اجازه دهید تا در دور آرام کار کند.
حداقل به مدت ۵ دقیقه خودرو را در حالات و سرعت های مختلف برانید.
هنگامی که دور موتور بالای ۴۰۰۰ RPM باشد چندین بار به مدت بیش از ۵ ثانیه کاهش سرعت دهید.
با خودرو را حرکت کرده و برای مدت ۲ ثانیه تا به انتها پدال گاز را فشار دهید.
دنده ها را معرفی کنید:
با دنده یک حداقل ۵۰ متر حرکت کنید .
با دنده دو حداقل ۵۰ متر حرکت کنید .
با دنده سه حداقل ۵۰ متر حرکت کنید .
با دنده چهار حداقل ۵۰ متر حرکت کنید .
با دنده پنج حداقل ۵۰ متر حرکت کنید .
با استفاده از تجهیزات عیب یابی و منوی اندازه گیری پارامترها موقعیت دریچه گاز را شناسایی نمایید و وضعیت دنده ها را مشاهده کنید.
حال به مدت ۱۵ دقیقه در دنده های مختلف این به حالت پرگاز حرکت می کنیم تا شرایط مختلف و نوسان آن برای ECU تفهیم شود.
سعی کنید در هنگام تجدید حافظه خودرو تک سرنشین باشد و در یک سطح کفی قرار بگیرید.
توجه کنید که اگر عیب دائمی باشد و حتی با پاک شدن موقت از حافظه موقت ecu با باز شدن دوباره سوئیچ این عیب مجددا در حافظه پدیدار می گردد.
در صورت مشاهده عیب ، عیب را برطرف و مجددا تجدید حافظه نمایید.

پدال: سوئیچ باز پا تا آخر روی پدال ۲۰ ثانیه ، پا برداشته سوئیچ بسته ۲۰ ثانیه بدون گاز استارت می زنیم و خودرو را روشن می کنیم.
 زمان انجام مراحل :

 ECU از نوع Magneti Marelli G6 ( با سنسور سرعت خودرو ) و Magneti Marelli 8P ( با گیربکس معمولی ) ۱٫۱ ساعت .
 ECU از نوع Magneti Marelli تمامی مدل ها غیر از G6 ( با سنسور سرعت خودرو ) و Magneti Marelli 8P ( با گیربکس معمولی *** ) ۰٫۷۰ ساعت .
 ECU از نوع Bosch 0.70 ساعت .
 ECU از نوع Siemens 0.90 ساعت .
 ECU از نوع Sagem 0.50 ساعت .

لازم به ذکر است که دنده عقب نیاز به معرفی ندارد.

موارد ایمنی حفاظت از ECU
۱- کابل باطری هنگام روشن بودن خودرو نباید باز شود باطری خاصیت خازنی است وتغییرات ولتاژ تولیدی دینام را مهار میکند

۳-آب زدن به ECU باعث رسیدن آسیب به آن می شود.
۵- تکرار باطری به باطری در خودرو
تذکر:
در صورت جدا کردن کابل و یا سوکت های ECU پس از ۱۵ دقیقه و یا جدا کردن سوکت رله دو بل در ۲۰۶ غیر مولتی پلکس و سوکت های Bsm در مولتی پلکس بیش از ۱۵ دقیقه باعث پاک شدن حافظه موقت ECU می شود و موتور تا مدتی بد کار می کند.

ECU Electronic control unit-:
یک واحد کنترل الکترومکانیکی کاربری است که اطلاعاتی را از جاسوس ها گرفته و پس از تجزیه و تحلیل آنها فرامین عملگرها را صادر می کند:
۱- میزان پاشش سوخت
۲- زمان جرقه
۳- زمان پاشش

سوکت ECU، ۲۰۶ سه تکه بوده و مجموعا دارای ۱۱۲ پایه می باشند که شامل
الف) سوکت ۳۲ پایه خاکستری ۳۲ VGR
ب) سوکت ۳۲ پایه مشکی ۳۲ VNR
ج) سوکت ۴۸ پایه قهوه ای ۴۸ VMR

محل قرارگیری ECU موتور بر روی بدنه داخل اتاق موتور و تقریبا بر روی کمک فنر سمت راست است.
ECU دارای دو حافظه است:
١) دائم: حافظه دائم با برداشتن سرباطری پاک نمی شود و در حافظه دائم حداقل شرایط لازم برای راه اندازی موتور آمده است. در صورت خراب شدن حافظه دائم قابل برگشت نمی باشد. ECU در هر حال پس از باز کردن سوئیچ در حال اسکن کردن سنسورها و گرفتن اطلاعات آنها به صورت لحظه ای و تجزیه و تحلیل آنهاست در این جدول پس از تحلیل اطلاعات سه چیز مشخص می شود مدت پاشش سوخت، زمان پاشش و زمان جرقه.
۲) حافظه موقت:
با برداشتن سرباطری پاک نمی شود بلکه بعد از ۱۵ دقیقه پاک می شود و در آن آرمانی ترین شرایط کارکرد موتور و بعضی از خطا ها ذخیره می شود.
یکی از ویژگی های مهم از ECU انژکتور انجام عملیات Cutoff می باشد. یعنی اگر دور موتور به دلیل فشردن بیش از حد پدال گاز تمایل به بالارفتن از حد مجاز RPM6250 نماید ECU به طور اتوماتیک برق انژکتورها را قطع می کند. پس از پایین آمدن دور موتور مجددا فرمان پاششی از ECU صادرمی شود.

تذکر: بنابر ویژگی های خودروهای انژکتوری بهتر است با هل دادن خودرو را روشن نکنیم زیرا در این صورت موتور ممکن است از مرحله کرکینگ عبور نکند (دو مرتبه لمس نقطه مرگ بالا) می دانیم که در ابتدای کار موتور پس از مرحله کرکینگ شرایط موتور آرمانی می شود و ECU سیستم را کنترل می کند.
مواردی که باعث روشن شدن چراغ انژکتور می شود:
۱- سوئیچ باز
۲- خرابی اولیه کویل
۳- پارگی بو بین انژکتور
۴- ناک سنسور
۵- شیر برقی کنسیتر
۶- سنسور پدال گاز
۷- موتور دریچه گاز
۸- …..

سیستم ABS ( ANTI BRALCE LOCK SYSTEM ):
وظیفه این سیستم جلوگیری از قفل شدن ترمزها در زمان ترمزهای شدید است تا از ایجاد خط ترمز ممانعت شده و زمان ایستادن خودرو کاهش یابد. وظیفه ECU در این سیستم محاسبه سرعت و ارسال دستور باز و بستن شیرها برای تنظیم روغن ترمز است.
در ۲۰۶ تیپ ۵ و۶ واحد سنسور سرعت خودرو وجود ندارد و سرعت خودرو با استفاده از میانگین سنسورهای ABS چرخهای جلو بدست می آید.
در صورت خراب شدن ABS چراغ عیب یاب آن روشن می شود و ترمز به طور عادی کار می کند.
در صورتی که در خودرو ۲۰۶ سیستم ABS آن خراب شده باشد و خودرو روشن نشود با وصل کردن سیمهای سوکت ۱۹ به ۲۱ و سیمهای سوکت ۲۳ به ۲۵ خودرو روشن می شود.

گیربکس دنده نوع MA5N/A است.

بوق در قسمت جلو سمت راست سپر قرار دارد.

سیستم ترمز ABS
این سیستم در قسمت جلو شاسی خودرو نصب شده است و دارای سنسورهای جلو و عقب ثابت بوده. چرخ دنده ها با ۴۸ دنده و با پوسته محور محرک در جلو و با درام کاسه چرخ در عقب یکپارچه است.

گارانتی خوددرو به مدت یک سال بوده و سرویس اولیه آن ۶ ماه یا ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر است. بازدید روغن نیز در خلال سرویسهای دوره ای صورت می پذیرد.

 

برچسب ها پژو ۲۰۶ ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 33
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 29
  • بازدید ماه : 23
  • بازدید سال : 350
  • بازدید کلی : 1,987